Düzen Önemli: Giyinme Odası Nasıl Olmalıdır? evmodacomtr

Düzen Önemli: Giyinme Odası Nasıl Olmalıdır?

Giysi dolapları, yatak odalarından ayrılarak bağımsızlığını ilan etmiştir. Çeşitli nedenleden dolayı kıyafetlerin sayısı artarak yatak odası takımı içerisinde var alan gardıroplara ve şifonyerlere sığmamaya başladı. Evinizdeki boş odayı ve alanı değerlendirerek kendinize giyinme odası alanı oluşturarak kıyafetlerinizi orada muhafaza edebilir ve yatak odasınızın daha refah olmasına yardımcı olabilirsiniz. Önemli noktalarla giyinme odasının nasıl olması gerektiğini ve giyinme odası takımı seçerken dikkat edilmesi gerekenleri sizler için derledik.

  • Fonksiyonel ve zarif giyinme odalarının büyük olmasından ziyade güzel planlanmış olması daha önemlidir. Küçük bir alanı, iyi planlama sayesinde oldukça eşya alabilir bir hale getirebilirsiniz. Çekmece, raf ve askılarla giyinme odasını en kullanışlı hale getirerek pek çok depolama alanı oluşturabilirsiniz.
  • Giyinme odası takımı seçerken depolama alanını göz önünde bulundurmalısınız. Tabi burada dikkat etmeniz gereken bir diğer nokta ise, kıyafetlerinizin durumu. Asılması gereken mi yoksa katlanması gereken kıyafetiniz fazla? Bu sorunun cevabına göre depolama alanında askı veya çekmece,raf alanlarının fazlalığına karar verebilirsiniz.
  • Giyinme odanızdaki dolapların üst kısmı askılı veya raf, alt kısımlarının ise çekmece olması düen için ideal çözümlerdendir. Böylece alanınızı en iyi şekilde değerlendirerek pratik bir kullanım elde edersiniz. Ayrıca çekmeceleri üst üste konumlamak yerine yan yana konumlandırarak her dolabın altını depolama alanı olarak kullanabilirsiniz.
  • Giyinme odanızda kendinize oturma alanı oluşturmak için seçeceğiniz koltuk, puf veya sandalyeler hem size konfor sağlamalı hem de depolama alanları sayesinde eşyalarınızı koymanız için imkan oluşturmalıdır.
  • Doğru bir aydınlatma hem giyinme odanıza şıklık katabilir hem de giyinme odanızı daha kullanışlı hale getirebilir. Dolap içi aydınlatmalar, lambaderler gibi seçeneklerle giyinme odanızı aydınlatabilirsiniz.

Giyinme Odası Dekorasyonu

Düzenli bir giyinme odası aynı zamanda şık bir görünüm sağlar. Öncelike düzenli bir alan oluşturarak dekorasyona katkı sağlayabilirsiniz. Küçük giyinme odanız varsa açık renkli mobilyalar tercih ederek alanınızı daha geniş göstererek ferah bir alan oluşturabilirsiniz. Dekorasyon ürünlerini seçerken mobilya renklerine ve kıyafetlerinizin tarzına uymasına dikkat ederek bütün bir görünüm elde edebilirsiniz.