Genç Odası Dekorasyonu Yapacaklara Altın Öneriler evmodacomtr

Genç Odası Dekorasyonu Yapacaklara Altın Öneriler

Genç odaları sadece çocuğunuzun yatıp uyuyacağı bir alan değil zamanın çoğunu geçireceği bir alandır. Bu yüzden dekorasyonunu yaparken kullanacağınız renkler, tasarımlar, eşyalar çocuğunuzun hayatını ve kişiliğini etkilediği için oldukça özenli davranmak gerekir. Genç odası dekore ederken çocuğunuzun yaşamını olumlu yönde etkileyecek unsurlara yer vermeniz gerekir. İşte genç odası dekorasyonu yaparken dikkate almanız gereken altın öneriler;

  • Çocuğunuzun kendini rahat ve güvende hissedeceği bir yatak tercih etmeniz gerekir öncelikle. Bu yatak seçiminde yatağın kalitesi, konforu ve malzemesi oldukça önemli detaylardır. Çocuğunuzun yaşı küçükse yanda korkuluklarının olmasına dikkat edebilirsiniz ve ayrıca baza ve yatağın ölçülerinin birbirini tamamlaması gerekir.
  • Çocukların eşyaları ve oyuncakları oldukça fazla olduğu için depolama alanı fazla olan gardıroplar kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır. Böylece eşyalar ve oyuncaklar rahatlıkla yerleştirilebilir ve dağınıklık oluşması engellenebilir fakat dolapların seçiminde kaliteli malzemeden üretilmesine ve sağlığı zararlı boyaların kullanmadığına dikkat etmeniz gerekir.
  • Çocukların kendi tarzlarına uygun olarak döşenen odalarda çocuklar kendilerini daha özgür ve rahat hissederek aitlik duygusu kazanacaklardır.
  • Çeşitli kutular kullanarak odayı kısa sürede derli toplu hale getirebilirsiniz. Dağınıklarını kendi toplaması gerektiğini çocuğunuza aşılayarak oyuncaklarını çok amaçlı kutulara yerleştirmesini sağlayabilir ve böylece çocuğunuzun sorumluluk duygusunu geliştirebilirsiniz.
  • Genç odası dekorasyonuna başlamadan önce çocuğunuzun bu eşyaları ne kadar zaman kullanacağını düşünmeniz gerekir. Farklı özelliğe sahip yaşlarda kullanacaksa odayı komple değiştirmeden yaşına uyumlu hale gelebilir şekilde tasarlamanız gerekir. Örneğin korkuluklu yatak tercih ederken ilerleyen yaşlarda korkuluklarını çıkartabileceğiniz tarzda olmasına dikkat edebilirsiniz.
  • Mobilyaların sivri yerlerine korumalık takarak çocuğunuzun oyun oynarken herhangi bir şekilde zarar görmesini engelleyebilirsiniz.

Genç Odaları İçin Renk Önerileri

Renkler de genç odası dekorasyonlarında önemli detaylardan biridir. Genellikle erkekler için mavi, kızlar için pembe tercih edilirken bu alışılmış durumun dışına çıkarak yeşil, sarı, turuncu gibi farklı renkler tercih edebilirsiniz. Duvarları farklı renklere de boyayabilirsiniz, bir duvarı yeşile bir duvarı sarıya.. Böylece geçn odası oldukça eğlenceli bir hale gelirken aynı zamanda estetik bir görünüm de kazanacaktır.