Daha Güçlü Bir Bağışıklık İçin Düzenli Uyumanın Yolları Nelerdir? evmodacomtr

Daha Güçlü Bir Bağışıklık İçin Düzenli Uyumanın Yolları Nelerdir?

Daha güçlü bir bağışıklık sistemi için olmazsa olmaz, düzenli uykudur. Sağlıklı bir yaşamın temeli olan uyku, bağışıklık sisteminin güçlenmesinde büyük rol oynar. İyi bir uykunun da olmazsa olmazı da, doğru yatak modeli seçmektir.

Bağışıklık sistemi uyurken sitokin adı verilen proteinleri serbest bırakır. Bu sitokinler, bağışıklık sistemindeki hücrelerin büyümesine ve aktivitesini kontrol etmesine yardımcı olur. Stres altındayken, enfeksiyon kaptığınızda ya da rahatsızlandığınızda bazı sitokinlerin artması gerekir. Kendinizi en huzurlu hissettiğiniz yatağınızda uyuduğunuzda sitokin üretimini artırabilir, aksi halde düzensiz uyku sitokin üretiminin azalmasına neden olur.

Yatak odası takımlarını geçerken de mutlaka yatak – baza – başlık modelleri arasından en rahat ve en kendinizi en huzurlu hissettiğinizi bulmanız gerekir.

Doğru Yatak Seçimi ve Düzenli Uyku

Konforlu ve düzenli bir uyku için doğru yatak seçimi en çok ihmal edilen konulardan biridir. Özellikle stresli olduğunuz zamanlarda her zamankinden daha fazla uyumaya ihtiyacınız olabilir. Böyle dönemlerde uykusuzluk yaşamak normal ancak bu uykusuzluk, alışkanlık haline gelmemelidir. Her gün 7 ila 8 saat uyuyarak bağışıklık sisteminizi güçlendirebilirsiniz.

Konforlu ve daha huzurlu bir uyku için ortopedik yatak modelleri arasından seçim yapabilir ve böylece düzenli uykunun anahtarını bulmuş olursunuz. Yatak modelleri arasından seçim yaparsan ihtiyaçlarınızı belirlemeniz gerekir. Bel rahatsızlığınız bulunuyorsa orta sertlikte ya da sert sertlikte yatak modellerini tercih edebilirsiniz. Doğru seçtiğiniz rahat yatak modelleri, omurganızda bulunan S eğimini bozmaz ve böylece size konforlu bir dinlenme imkanı sunar. Yatağın sertliğinin dışında dikkat edilmesi gereken bir diğer nokta da, yatağın boyutlarıdır. Kilo ve boyunuzla oranlı bir yatak modeli seçmeniz gerekir. Sizin için en doğru yatak modeli boyutu, boyunuzdan 10 – 15 cm daha uzun olmasıdır. Bunlara dikkat ederek seçeceğiniz uygun fiyatlı yatak modelleri, size düzenli bir uyku rutini vadeder.